Home

Achtergrond

Tarragrond en gewasresten mogen weer terug op het land

Sinds gisteren mogen tarragrond, gewasresten en maairesten onder bepaalde voorwaarden waar op het land worden teruggebracht. Belangrijkste voorwaarden is dat de tarragrond of gewasresten het bedrijf niet mogen verlaten.

De Vrijstellingsregeling Groenafval is sinds gisteren in werking getreden. Hiermee komt een einde aan de problematiek van tarragrond en gewasresten. Onder bepaalde voorwarden mogen deze weer worden gestort op het land. Dit mag alleen indien deze het bedrijf niet hebben verlaten en alleen op gronden die bij het bedrijf horen. Het is wel verplicht om de gewasresten onder te werken. Gewasresten van een sorteerbedrijf mogen dus niet worden teruggestort op het land, want deze het het akkerbouwbedrijf verlaten.

Tarragrond van bieten of aardappelen mag alleen op land worden gestort waarop dat jaar of in drie jaren voorafgaand aan het betreffende jaar bieten of aardappelen zijn verbouwd.

Meer informatie Brochures van VROM
Meer informatie Vrijstellingsregeling met toelichting
Lees ook Maairesten mogen terug op het land

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.