Home

Achtergrond

Suikersteun krijgt status aparte met toeslagrechten

De suikersteun blijft voorlopig buiten de bedrijfstoeslagenregeling. Minister Veerman van LNV wil de hervorming van het suikerbeleid afwachten. Dat schrijft hij aan de Tweede Kamer.

Omdat het nog onduidelijk is op welke wijze de hervorming van het suikerbeleid wordt ingezet, bereidt LNV een apart traject voor. De toeslagrechten op basis van het suikerquotum zullen niet in de oorspronkelijke aanvraag worden meegenomen, maar in de vorm van een mutatie-overzicht met de betreffende agrarische ondernemers worden doorgenomen.

In diezelfde brief schrijf de minister dat hij gericht accountantskantoren benaderen om hen te informeren over de procedures bij het vaststellen van de toeslagrechten. LNV is bezorgd over het geringe aantal boeren dat heeft gereageerd op de aan hen gestuurde referentiegegevens. Het volgens het ministerie is het voor de tijdige uitbetaling van de bedrijfstoeslagen volgend jaar van belang dat ondernemers zo spoedig mogelijk reageren.

Meer informatie Brief van Veerman

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.