Home

Achtergrond 217 x bekeken

SAN toch open voor nieuwe aanvragers

De Subsidie Agrarisch Natuurbeheer (SAN) wordt toch opengesteld voor nieuwe inschrijvingen. Voor boeren die voor de eerste keer deelnemen is in totaal 29 miljoen euro beschikbaar.

Dat schrijft Veerman (LNV) aan de Tweede Kamer. Geïnteresseerden kunnen zich tussen 1 december en 2831 januari aanmelden bij Dienst Regelingen. Alleen in de provincies Friesland en Flevoland staat de regeling niet open voor nieuwe inschrijvingen. Daar is het quotum al bereikt.

Om de doelstellingen voor weidevogelbeheer te verwezenlijken, worden de lichtste pakketten niet opengesteld. Boeren kunnen alleen intekenen op de zwaardere pakketten. Voor het zwaarste plan is een apart budget van een miljoen euro beschikbaar.

Minister Veerman wilde de SAN aanvankelijk alleen openstellen voor de huidige deelnemers en voor natuurbeheerders die van plan zijn over te stappen naar een zwaarder pakket. Op aandringen van de Kamer heeft hij dit standpunt gewijzigd. Voor verbetering binnen het huidige areaal had de minister al eerder 43 miljoen euro gereserveerd.

De data van openstelling gelden ook voor de Subsidieregeling Natuurbeheer (SN).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.