Home

Achtergrond

Openstelling subsidie kennisoverdracht energiebesparing glastuinbouw

Telers van glastuinbouwgewassen, paddestoelen en bloembollen kunnen vanaf 1 december een aanvraag doen voor subsidie gericht op kennisoverdracht over energiebesparing. In totaal is bijna een miljoen euro beschikbaar.

De Subsidieregeling demonstratie en kennisoverdracht duurzame landbouw staat tot en met 31 januari open voor het thema energie. Telers die voorlichting geven of demonstraties houden over energiebesparing, -efficiëntie of –management kunnen bij Dienst Regelingen een verzoek tot steun indienen. Alleen toepassingen in de glastuinbouw, paddestoelenteelt en bloembollenteelt komen in aanmerking.

Voorstellen worden beoordeeld door een commissie die met name waarde hecht aan een grote energiebesparingspotentie, grootschalige toepassing en relevantie voor veel gewassen. Voor de glastuinbouwteelt is 849.000 euro beschikbaar, voor de bloembollenteelt 42.000 euro en de paddestoelenteelt kan rekenen op 61.500 euro. Een kwart van het budget wordt gefinancierd door Productschap Tuinbouw. Ook de Europese Commissie draagt voor 25 procent bij.

Aanvragers die twijfelen aan de geschiktheid van hun project kunnen dit vooraf laten toetsen bij Dienst Regelingen. Aanvraagformulieren zijn beschikbaar via de website Het LNV-Loket.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.