Home

Achtergrond 186 x bekeken

Mest in opslag behoort tot beginvoorraad

Mest die dit jaar niet wordt uitgereden of afgevoerd, behoort op 1 januari ook op grond van het nieuwe stelsel tot de beginvoorraad. Bedrijven kunnen binnen Minas een saldo hebben opgebouwd, waardoor het voor hen niet nodig is mest af te voeren.

Dat schrijft minister Veerman aan de Tweede Kamer. Hij acht het niet uitgesloten dat het huidige tekort aan mest is te verklaren vanwege het feit dat veehouders door hun Minas-saldi dit jaar minder of geen mest hoeven af te voeren.

Daarbij benadrukt de minister dat niet uitgereden of afgevoerde mest volgend jaar in de administratie tot de beginvoorraad moet worden gerekend. Bedrijven met een hoog risicoprofiel en bedrijven die in aanmerking komen voor derogatie worden door Dienst Regelingen verzocht de voorraad op 1 januari schriftelijk te melden.

De Algemene Inspectiedienst gaat controleren of boeren daadwerkelijk de mest in opslag registreren. Dat is tevens van belang om de gebruiksnormen in het nieuwe stelsel te kunnen nagaan.

Meer informatie Brief van Veerman

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.