Home

Achtergrond

Lonen CAO-loonwerk stijgen 2,5 procent

CNV Land- en tuinbouw heeft een CAO-resultaat bereikt voor de 22.000 loonwerkers in de agrarische sector. Het gaat om de CAO 'landbouw-exploiterende ondernemingen' (LEO). In drie stappen stijgen de lonen het komende jaar met 2,5 procent.

De CAO heeft een looptijd van 1 januari 2005 tot 1 april 2007. In die periode krijgen de werknemers drie keer een loonsverhoging: 1% per 1 december 2005, 0,5% per 1 januari 2006 en 1% per 1 juli 2006. Daarnaast is de CAO-afspraak over de kinderopvang aangepast. De werkgever neemt ook het werknemersgedeelte van de premie voor zijn rekening. Verder is afgesproken dat werknemers die lid zijn van een vakbond gebruik kunnen maken van een fiscaal vriendelijke regeling voor de vakbondscontributie.

Meer informatie Volledige tekst van het CAO-resultaat

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.