Home

Achtergrond

Impuls voor glastuinbouw in Gelderland

De Gelderse glastuinbouw krijgt een flinke impuls. Provinciale Staten hebben besloten volgend jaar een half miljoen euro vrij te maken voor de aan- en verkoop van grond en tuinbouwbedrijven.

Dat bleek tijdens de begrotingsbehandeling van de provincie. De fracties van CDA, VVD en SGP willen het geld besteden aan de oprichting van een tuinbouwontwikkelingsmaatschappij (TOM). Deze zou door aan- en verkoop kunnen bijdragen aan de verbetering van de structuur in tuinbouwgebieden.

Volgens de provincie verloopt de herstructurering van de tuinbouw moeizaam. Het blijkt bijvoorbeeld lastig bedrijven uit te plaatsen en de vrijgekomen gronden te verdelen. De TOM moet daar verandering in brengen. Over een aantal maanden zal duidelijk zijn hoe het geld precies wordt ingezet.

Meer informatie Persbericht van LTO Noord

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.