Home

Achtergrond

Grootste kas Australië

Nederlanders bouwen grootste kas

De trostomatenkas in Two Wells in Zuidoost-Australië beslaat 8,2 hectare, is 6 meter hoog en ver­rijst in één bouwfase. Foto Van der Hoeven

Tijdens de afsluiting van het project Stierkalfwaardig biedt Bart Boon van EcoFields de eerste kroket aan aan chefkok Huub Oudshoorn. Het project had als doel te onderzoeken hoe stierkalveren uit de biologische melkveehouderij ook biologisch opgefokt kunnen worden.
Er kwamen ongeveer 35 mensen af op de bijeenkomst op het biologische kalverbedrijf Eco Fields in Wekerom, van melkveehouders tot consumenten. Naast een rondleiding en een aantal sprekers was er ook een lunch ver­zorgd. Foto Sjef Prins

Een bezoeker bekijkt testresultaten bij pootaardapppelen op proefboerderij Kollumerwaard in Munnekezijl. Het behandelen van pootaardappelen met ozon kan aantasting door schimmels beper­ken. Het proefbedrijf heeft dat dit jaar voor het eerst onderzocht. Foto Roelof Stroetinga

Donderdag ging een twee­daagse trekkerveiling van start bij het Agrivis Technik Center in Noord­Duitsland. Dit is de grootste veiling voor landbouwmachines in Europa. De organisatie verwacht meer dan 10.000 boeren en loonwerkers waar­onder duizenden vooral Noord-Ne­derlanders. Daarnaast is van oudsher de interesse vanuit Polen en Frank­rijk groot. In juni vond eveneens een veiling van landbouwmachines in Meppen plaats die toen 6,2 miljoen euro ople­verde. Gezien de hoge prijzen voor agrarische producten verwacht de organisatie dit record te verbreken. Foto Jan Bouwman

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.