Home

Achtergrond 394 x bekeken

Gelderse verplaatsingsregeling intensieve veebedrijven open

Vanaf 15 december 2005 is de verplaatsingregeling intensieve veehouderij (VIV) in de provincie Gelderland open. De regeling heeft betrekking op intensieve veehouders in de reconstructiegebieden De Veluwe, Achterhoek/Liemers en Gelderse Vallei die hun bedrijf willen verplaatsen naar een intensiveringsgebied. De eerste regeling sluit op 17 februari 2006.

Om aan de verplaatsingregeling deel te kunnen nemen, moet het bedrijf wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet het voldoende perspectief hebben en in extensiveringsgebied liggen met het primaat natuur.
De subsidie bestaat onder andere uit een sloopvergoeding van €25 per vierkante meter en een vergoeding voor de gecorrigeerde vervangingswaarde van de gebouwen. Ook is er een bijdrage in de verplaatsingkosten tot een maximum van €100.000 per bedrijf.

De verplaatsingsregeling voorziet in een subsidie voor het verplaatsen naar een landbouwintensiveringsgebied. Tot 2007 wil de provincie 25 knelsituaties oplossen. De regeling wordt de komende jaren meerdere malen opengesteld. Volgens de provincie Gelderland zijn er 65 bedrijven die voor verplaatsing in aanmerking komen.

Voor het aanvragen van subsidie komt een aanvraagformulier. Deze is te downloaden op de site van de provincie bij opening van de eerste tranche. De provincie kan bij overschrijding van het budget zelf prioriteiten aangeven, zoals de mate waarin door de verplaatsing de milieubelasting afneemt.

Meer informatie Brochure VIV

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.