Home

Achtergrond

Domeinen intermediair bij gebruik toeslagrechten

Domeinen zal geen toeslagrechten opeisen van pachters die deze elders hebben opgebouwd. Wel zal de dienst met de oude en nieuwe pachter afspraken maken over gebruik en instandhouding van de rechten.

Dat schrijft staatssecretaris Wijn aan de Tweede Kamer. In de situatie dat een nieuwe pachter geen toeslagrechten heeft, wil Domeinen graag dat de oude deze afstaat. De dienst zal daarom optreden als intermediair tussen de partijen.

Volgens een woordvoerster is het nog onduidelijk hoe dat vorm gegeven gaat worden. ,,Maar wij hebben er belang bij dat de rechten bij de nieuwe pachter terecht komen. De grond is dan gemakkelijker in te zetten.” Domeinen wil tegelijkertijd met de nieuwe pachter afspreken dat hij de rechten na afloop van het contract niet meeneemt.

In het geval dat een pachter toeslagrechten meeneemt, zal in een overeenkomst nadrukkelijk worden vastgelegd dat die aan hem toebehoren. Domeinen gaat volgens Wijn geen zeggenschap over deze rechten eisen.

Meer informatie Brief van Wijn

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.