Home

Achtergrond 229 x bekeken

Boeren protesteren

Protest in Brussel tegen het landbouwbeleid

De boeren vinden dat het landbouwbeleid vooral is toegesneden op de agro-industrie en niet op de boer. Foto ANP

Bij het Covas-bietenverlaadstation in Born is het momenteel erg druk. "Het zijn topdagen", meent Jean Snijders van het bietenverlaadstation. Hij heeft de dagelijkse leiding over het tarreren van de suikerbieten. In de periode van september tot en met januari worden per dag met vrachtwagens 4.000 ton suikerbieten aangevoerd. De werknemer van het station neemt bietenmonsters van de aangevoerde bieten. Volgens snijders verwerken de fabrieken in totaal 19.500 ton bieten per dag. Foto Twan Wiermans

Melkveehouder en akkerbouwer Paul Duizings in het Limburgse Banholt heeft het afgelopen weekeinde wintertarwe ingezaaid. Hij gebruikt de tarwe als vruchtwisseling voor de suikerbieten en aardappelen. Een kwart van de opbrengst van het graan plet hij voor zijn 60 melkkoeien. Het overige deel van de opbrengst gaat naar de graanhandel. "Wintertarwe levert veel geld op. De prijzen van het rundveevoer zijn ook gestegen. Daardoor mogen de koeien een deel van de wintertarwe opeten", legt Duizings uit. Foto Twan Wiermans

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.