Home

Achtergrond 165 x bekeken

Aanmelden Energievoorziening Glastuinbouw tot 28 november

Het vervolgproject Energievoorziening Glastuinbouw 2005 is geopend tot 28 november 2005. Tuinders met interesse in energiebesparing en duurzame energie kunnen zich met hun adviseur aanmelden voor financiering van hun kennisuitwisselingactiviteiten. Het totale beschikbare bedrag voor 2005 bedraagt €350.000.

Anders dan bij vorige aanbestedingen moeten dit jaar in de offerte direct de namen van de tuinders van de betreffende gewasgroep worden opgenomen. De groepen binnen het project zijn gericht op de energie-intensieve en energie-extensieve gewassen. Een thematische insteek is mogelijk.

In het project Energievoorziening worden groepen van tien tuinders gedurende twee jaar en vijf maanden begeleid. Het idee is dat tuinders van elkaar leren over energiebesparende maatregelen. In de praktijk blijken grote verschillen tussen energieverbruik tussen bedrijven met hetzelfde gewas. Door analyse van de energiehuishouding kunnen adviseurs en tuinders samen verschillen verklaren en proberen de verschillen te verkleinen.

Meer informatie Mail vragen over de aanbesteding

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.