Home

Achtergrond 203 x bekeken

Verburg geeft gastles

Minister Verburg geeft gastles op basisschool

Landbouwminister Gerda Verburg heeft gisterochtend een gastles gegeven op haar oude basisschool De Oranje Nassauschool in Zwammerdam. De gastles is onderdeel van de Nationale Onderwijs Week 2007. Dit jaar is het thema School en samenleving. Met dit thema vraagt de NOW aandacht voor de verbindingen tussen het onderwijs, bedrijven en de samenleving rondom de school. Met leerlingen uit groep 7/8 is de minister van landbouw in discussie gegaan over of koeien in de wei moeten lopen, kippen lekker buiten mogen scharrelen en of dieren wel mogen optreden in het circus. Foto Engel Lameijer

Bezoekers bekijken de biggen in de stallen van de familie Cordewener. De familie heeft sinds kort het bedrijf omgebouwd tot zorgboerderij. Volgens Yvonne Custers van de zorginstelling Stichting Vivre uit Maastricht is dat een behoorlijk succes. De familie Cordewener ontvangt vooral mensen met een indicatie voor dagverzorging via de Stichting Vivre. Ook patienten met een persoonsgebonden budget komen op het bedrijf. De open dag gisteren ter gelegenheid van dierendag werd druk bezocht. Foto Twan Wiermans

Medewerkers van broccoliteler Maarten Botman uit Wervershoof oogsten broccoli. Botman is net begonnen op het perceel van zes hectare, maar verwacht vijf keer het perceel over te moeten, omdat de planten ongelijk zijn. "Normaal oogsten we het in twee of drie gangen." Het natte groeiseizoen heeft de bodemstructuur verslechterd op verschillende plekken. Dat betekent een vertraging van de oogst. Het seizoen zal zes weken langer duren dan vorig jaar, denkt hij. "De prijsvorming is goed door de grote export." Foto Wick Natzijl

Tjeerd Wartena uit het Friese Grouw maakt het hekwerk schoon van een gemaal op het eiland De Burd. De voormalig veehouder is vaste bemaler bij het gemaal. "Ze waren de sloten aan het schonen en daardoor kwam er veel groen in het water, waardoor het hek schoongemaakt moest worden", vertelt mevrouw Wartena. Het gemaal staat vlak naast de boerderij waar Wartena schapen houdt. Foto Alex de Haan

Vertegenwoordigers van de handel bekijken bij Anita van Bergeijk en Albert Koops, technisch adviseurs bij Bayer CropScience, de nieuwste snufjes op het gebied van ziektebestrijding in suikerbieten. De excursie vindt plaats op proefboerderij Ebelsheerd in Nieuw-Beerta. "Hier zijn de belangrijkste teeltadviseurs van de Noordelijke klei bij elkaar", zegt Koops. "Er komen dit jaar veel nieuwe ziektes bij, zoals ramularia en stemphylium. Wij laten zien dat de problemen vooral voorkomen in laat gespoten percelen. Tijdig spuiten bespaart dus opbrengst." Foto Koos van der Spek

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.