Home

Achtergrond

Subsidieregeling aquacultuur geopend

Tot en met 28 november heeft het ministerie van LNV de innovatieregeling aquacultuur opengesteld. In totaal is een subsidiebedrag van 1,92 miljoen euro beschikbaar. Aanvragen worden beoordeeld op aantal criteria, waaronder de mate innovatie en de bedrage van andere subsidieverstrekkers.

De regeling is bedoeld om de kweek van vis te stimuleren en te verbeteren. Projecten die zich richten op diversificatie van de gekweekte soorten, ontwikkeling van nieuwe productiemethoden, verbetering van productkwaliteit en welzijn en bevordering van de afzet van gekweekte vis en schelpdieren. Subsidie is ook beschikbaar voor onderzoek en scholing.

De projectkosten moeten minimaal 10.000 euro bedragen. Hiervan moet de aanvrager minimaal 60 procent zelf financieren. Projectvoorstellen zijn in te dienen bij Dienst Regelingen van het ministerie van LNV. Beoordeling vindt plaats volgens de zogenoemde tenderprocedure. Bedrijven met de hoogste rankschikking komen daarbij als eerste voor subsidie in aanmerking. Project worden daarvoor beoordeeld op mate van innovatie, economisch en technisch perspectief en duurzaamheid. Naarmate de aanvrager meer bijdrage krijgt van bijvoorbeeld een gemeente of provincie wordt het project hoger gerangschikt.

Meer informatie Brochure

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.