Home

Achtergrond 414 x bekeken

Snoeihout opruimen

Hout van moerbedden opruimen in vakantie

De Brabantse kweker heeft een bedrijf in het kweken van onderstammen voor fruitbomen. De vijf scholieren ruimen binnen 2,5 dag het snoeihout op. "Ik heb het werk laten liggen voor de scholieren in het dorp, zodat ze in de herfstvakantie kunnen werken", vertelt de kweker. In totaal heeft hij een perceel van 7 hectare, waarop hij onderstammen van peren en appels kweekt. Foto Marcel Bekken

Bij akkerbouwer Patrick van Benschop uit het Noord-Hollandse Waarland wordt Deense bewaarkool geoogst. De akkerbouwer is tevreden, omdat de bewaarkool door het natte voorjaar en het betere weer van de afgelopen twee maanden een goede kwaliteit heeft. Van Benschop heeft 35 hectare kool. Foto Alex de Haan

Burgers konden vandaag genieten van een veekeuring in de open lucht in het centrum van Woerden ter gelegenheid van de jaarmarkt in die stad. Veehouders voerden 35 Holstein-melkkoeien en 12 kalveren aan. Maatschap De Jong-van Eck in Montfoort leverde de kampioenen bij de jonge dieren (Ingrid 99) en de oudere dieren (Annie 137). De reservekampioenen waren Double T.Lucky 3 van De Graaf in Mijdrecht en Paulien 42 van maatschap Bos-Treur in Mijdrecht. Foto Engel Lameijer

Pluimveehouder John Janssen maakt de zitstokken in het nieuwe gedeelte van zijn pluimveestal vast. Morgen wordt de stal gekeurd, zodat dinsdag de nieuwe leghennen er in kunnen. De gebroeders Pierre en John Janssen zijn vorig jaar omgeschakeld van een legbatterij naar Veranda-groepshuisvesting. Zij waren hiermee de eersten in Europa die dit systeem in gebruik namen. Bij het Veranda systeem zitten 130 hennen in een groepshok met legnesten en zitstokken. Het eerste gedeelte van de stal, voor 3.500 hennen, is eind 2006 in gebruik genomen. Als ook dit nieuwe gedeelte klaar is kunnen de pluimveehouders 7.000 leghennen houden. Foto Twan Wiermans

Medewerkers van hoveniersbedrijf Maurice Ubaghs planten een fruitboom op een perceel in Eys. Ubaghs verwacht dit jaar bijna vijftig hectare hoogstambomen te planten in Zuid-Limburg. Dat zijn in totaal 8.000 bomen. "We hebben er een machine voor ontwikkeld, omdat het werk anders met twaalf mensen moet worden uitgevoerd." De sterke groei van de aanplant van hoogstambomen is het gevolg van een gunstige subsidieregeling, stelt Ubaghs. Zowel particulieren als boeren kiezen voor inkomsten uit landschapsbeheer. Foto Twan Wiermans

De robots van uienverpakkingsbedrijf Wiskerke Onions in Kruiningen draaien op volle toeren. Het bedrijf verpakt jaarlijks 90 miljoen kilo uien, zegt directeur Jaap Wiskerke. "We kopen de uien bij de boeren, drogen ze en verpakken de uien in zakken van 250 gram tot 25 kilo. Het verpakken is volledig geautomatiseerd. We exporteren de uien naar zo’n zestig landen. Zo vraagt Liberia kleine zakjes, maar Senegal wil juist uien in grote verpakkingen. In Europa bedienen we vooral de supermarkten." Foto Anton Dingemanse

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.