Home

Achtergrond 325 x bekeken

Rooien over de grens

Aardappelen rooien net over de grens in Duitsland

Taco Agro, onderdeel van Taco Bedrijven uit Meterik oogst met twee rooiers aardappelen op een perceel net over de grens bij het Limburgse Koningsbosch in Duitsland. Met twee machines is het 6 hectare grote perceel in één dag geoogst. "We hebben geen last gehad van regenbuien, dus we konden goed doorwerken", vertelt Sander Tacken van Taco Agro. Het bedrijf heeft het momenteel erg druk met het rooien van aardappelen. Foto Twan Wiermans

Met vriesbranden ofwel koudmerken wordt een koe van een nummer voorzien. LTO Nederland laat de lobby voor het vriesbranden van rundvee varen. Dat zegt Toon van Hoof, portefeuillehouder diergezondheid van LTO. "We hebben lang gepleit voor het behoud van de mogelijkheid om runderen te merken door middel van vriesbranden. Inmiddels is ons standpunt veranderd." Volgens Van Hoof zijn voldoende alternatieven zoals het gebruiken van halsnummers, het gebruiken van elektronische chips of pootbanden. Foto Wick Natzijl

Georgina Verbaan en Marianne Thiemen lieten zich gisteren opsluiten op het plein voor de Tweede Kamer. Milieudefensie voerde actie in Den Haag tegen de bio-industrie. Foto ANP

In de Keukenhof in Lisse is gisteren het bloembollenmozaïek van een draak gepresenteerd die komend voorjaar ongeveer bloeiende 25.000 tulpen en druifhyacinten laat zien. In China symboliseert een draak het begin van een nieuw jaar. De Keukenhof geeft met de draak kleur aan zijn thema China en de Olympische Spelen. China is gastheer van de Zomerspelen, die duren van 8 tot en met 24 augustus. De Keukenhof is open van 20 maart tot 18 mei. Foto ANP

Nederlandse vruchtgroenten hebben bij Duitse consumenten geen goed imago. Die conclusie blijkt uit de Holland Imago Monitor. Duitse inkopers slaan Nederlands product wel hoog aan. Consumenten verkiezen product uit Spanje en Italië. Een uitgebreide campagne moet daarin verandering brengen. Foto The Greenery

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.