Home

Achtergrond

Proeven en ruiken

Keurders proeven en ruiken aan diverse soorten kaas

Kaaskeurders proeven en ruiken aan diverse soorten kaas op het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours in de grote kerk in Edam.
Circa 350 deelnemers, veelal medewerkers in kaasfabrieken en kaashandelaren, doen aan de keuring mee. Ook vandaag hebben er nog kaaskeuringen plaats.
De deelnemers moeten de kazen beoordelen op soort rijpingsstadium en afwijkingen. De prijsuitreiking is vrijdag in de Schouwburg in Gouda. Er zijn diverse prijzen: de gouden kaasboor, tien bronzen en twee zilveren medailles. Foto Wick Natzijl

Dirk Binnema spuit zijn perceel winterkoolzaad met Caramba. Het middel heeft naast de fungicidewerking ook een groeiremmende functie. "Zodat je een sterkere stengel krijgt", legt Binnema uit. "We spuiten meestal twee keer; nu en straks in het voorjaar." Het koolzaad staat heel mooi, zegt Binnema. Hij rijdt op zijn nieuwe Bateman 3000, type RB 26. die 36 meter breed spuit. "Uniek in Nederland." Foto Jan Bouwman

Chauffeur Jan Mous van Bok Transport uit Sneek brengt 30 ton opfokvoer bij pluimveehouder Auke de Jong in Oudehaske. Mous rijdt voor De Heus Voeders. "Ik trek bij ieder bedrijf mijn witte overall en plastic overschoenen aan, zoals het pluimveeprotocol voorschrijft. Ik wil absoluut niet de oorzaak zijn van een eventuele besmetting van de dierziekte", aldus de chauffeur. Het afleveren van het voer is wekelijks vaste prik op het bedrijf van De Jong. De pluimveehouder heeft drie stallen met grootouderdieren. Foto Alex de Haan

Schaatser Sven Kramer ontbeet gisterochtend in Amsterdam met ruim honderd scholieren. Hij gaf daarmee het startschot voor de Week van het Nationale Ontbijt. Op tweeduizend basisscholen zullen naar schatting bijna een half miljoen leerlingen gezamenlijk ontbijten. Ontbijten is goud, is het motto van de actie, die jongeren moet stimuleren de dag met een maaltijd te beginnen. De Nederlandse eiersector levert een half miljoen eieren voor de actie. Foto ANP

Medewerkers van het kassensloopbedrijf Van der Meer en Van der Arend uit Wateringen hebben de handen vol aan het slopen van het kassencomplex van radijsteler Jan Janssen uit Schaijk. De tuinbouwkassen moeten volgens Janssen tegen vlakte omdat ze niet passen in deze regio van het Brabantse land. Het bedrijf van de radijsteler ligt in de zogenoemde Ecologische Hoofdstructuur (EHS) van de provincie Noord-Brabant. De provincie streeft er onder meer naar om horizonvervuilende kassen op termijn uit deze gebieden te verwijderen. Volgens de Brabantse radijsteler zag hij het rendement van zijn bedrijf de laatste jaren steeds verder teruglopen. Foto Clement Mol

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.