Home

Achtergrond

Nauwelijks vers in schoolmaaltijden

Bijna 60 procent van alle groente en fruit die de Belgische horeca verbruikt is vers. Dat aandeel is een stuk hoger dan in zorginstellingen of op scholen.

Het verbruik aan verse groenten en fruit varieert sterk met de aard van de eetgelegenheid. In Belgische restaurants en hotels wordt in 40 procent gevallen gegrepen naar diepvriesproducten of groenten uit blik of vacuümverpakking.

In zorginstellingen is niet meer dan een kwart van alle groenten en fruit dagvers, en komt meer dan de helft ( 60 procent) uit de diepvries. Op school verstrekte maaltijden scoren veruit het slechtst met niet meer dan 8 procent vers. Diepvriesproducten doen het hier wel goed, met 76 procent aandeel. Een kwart van de hier verstrekte groenten komt uit blik.

Meer dan eenderde van de Belgische consumenten geeft aan bij eten buitenshuis juist in hoge mate prijs te stellen op dagverse producten, zo blijkt uit onderzoek door adviesbureau Food in mind. Grote ketens als McDonald’s en cateraar Sodexho hebben dit inmiddels opgepakt en hebben het aandeel vers in hun assortiment opgeschroefd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.