Home

Achtergrond

Indikken toeslagrechten na overheidsingrijpen mag

Boeren die door ingrijpen van de overheid minder hectaren bezitten dan tijdens de referentieperiode, mogen hun toeslagrechten indikken. Dat schrijft minister Veerman (LNV) aan de Tweede Kamer.

De inkomenssteun die boeren ontvangen, is afhankelijk van het aantal hectaren. Als zij ten tijde van de uitbetaling van de toeslagrechten minder grond hebben dan in de referentieperiode, krijgen ze minder subsidie.

Maar voor boeren de grond zijn kwijtgeraakt door ingrijpen van de overheid, maakt Veerman een uitzondering. Zij hoeven geen hectares aan te kopen om toch het volledige bedragen uitgekeerd te krijgen. Dat geldt niet alleen voor het eerste jaar waarin de regeling van kracht is, maar ook daarna.

Meer informatie Brief van Veerman

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.