Home

Achtergrond 273 x bekeken

FloraHolland en Kreative Roses slaan handen ineen

Bloemenveiling FloraHolland gaat samenwerken met Kreative Roses, een Keniaans rozenproductiebedrijf dat nieuwe cultivars introduceert. Kreative Roses is onderdeel van W. Kordes' Söhne.

De samenwerking bestaat er uit dat FloraHolland via gerichte proeven marktinformatie verzamelt over de prestaties van nieuwe introducties. Kreative Roses neemt op basis van die informatie een beslissing welke cultivars het meest kansrijk zijn, en plant die aan.

Daarnaast houdt de samenwerking in dat FloraHolland bij de importafdeling de aangevoerde rozen klaar maakt voor verkoop. Daartoe is geïnvesteerd in nieuwe voorzieningen.

Kordes verhandelt de cultivars. Een kweker krijgt bij aankoop het marktrapport dat in samenwerking met FloraHolland is opgesteld. Na drie jaar staakt Kreative Roses de productie van een nieuwe soort, om concurrentie met kwekers die de roos telen te voorkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.