Home

Achtergrond 194 x bekeken

Wederom verlaging WKK-subsidie

Agrariërs met een warmtekrachtkoppeling (WKK) krijgen dit jaar minder subsidie dan aanvankelijk aangekondigd. Minister Brinkhorst (Economische Zaken) heeft de subsidie verlaagd van 2,3 naar 2,2 cent per kilowattuur (kWh) omdat er sprake is geweest van een rekenfout.

In november kondigde Brinkhorst al aan dat hij het subsidiebedrag in 2005 met 0,3 cent zou verlagen. De tuinbouwsector reageerde toen teleurgesteld. Nu blijkt dat het advies van het Energiecentrum Nederland (ECN) aan het kabinet over de WKK een rekenfout bevatte.

Het corrigeren van die fout betekent een verdere verlaging met 0,1 cent. Een hoger bedrag aan WKK-subsidie is volgens de minister niet mogelijk zonder de grens van het steunkader van de Europese Unie te overschrijden.

Lees ook Brinkhorst blijft bij lagere WKK-subsidie
Meer informatie Brief van Brinkhorst
Meer informatie Nieuw advies van ECN

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.