Home

Achtergrond 232 x bekeken

Toch budget voor natuurbraaksubsidie

Er is dit jaar toch budget vrijgemaakt voor de Regeling Natuurbraaksubsidie. Minister Veerman (LNV) wilde de regeling eigenlijk in 2005 beëindigen, maar onlangs is besloten hiervoor geld beschikbaar te stellen. Hoeveel kon LNV vrijdag nog niet zeggen.

De voorwaarden waaronder de subsidie kan worden verkregen, zijn nagenoeg hetzelfde als vorig jaar. Het is nog niet bekend of de Regeling wordt aangepast op de wijziging van de minimumbreedte van braakstroken. Die bedraagt nu tien en langs oppervlaktewater vijf meter. De smalle braakstroken komen in elk geval niet in aanmerking voor een extra vergoeding. Op grond van de huidige regeling moeten braakstroken daarvoor minimaal 20 en maximaal 25 meter breed zijn.

De aanvraagperiode voor de Regeling komt overeen met die van de Gecombineerde opgave 2005: van 1 april tot en met 15 mei. Op de Regeling is geen kortingsperiode van toepassing. Aanvragen die na 15 mei bij Dienst Regelingen binnenkomen, worden afgewezen.

Lees ook LNV trekt € 100.000 uit voor natuurbraak
Meer informatie Erratum wetenswaardigheden
Meer informatie Wetenswaardigheden 2005

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.