Home

Achtergrond 460 x bekeken

Subsidie voor bedrijfsverplaatsing Brabantse veehouderijen

Intensieve veehouderijen in Noord-Brabant kunnen gebruik maken van een subsidieregeling voor verplaatsing van het bedrijf. De provincie stelt daarvoor € 12,5 miljoen ter beschikking. Het project Verplaatsing Intensieve Veehouderijen 2005 (VIV) geeft invulling aan de reconstructieplannen.

Geïnteresseerde veehouders kunnen zich tussen 17 januari en 18 maart bij de provincie aanmelden. Agrariërs die aan alle eisen voldoen, krijgen niet per definitie een subsidiebedrag toegewezen. Als het budget wordt overschreden, bekijkt de provincie welke aanvragen het beste passen bij doelen van de reconstructie.

De ondernemer die deelneemt aan de regeling ontvangt een bedrag voor de waarde van de stallen en een vergoeding voor de grond, sloop van de stallen en verplaatsing. De belangrijkste eis aan deelname is dat de betreffende veehouderij is gevestigd in een extensiveringsgebied. Verder dient het bedrijf een omvang hebben van minimaal 70 NGE (Nederlandse Grootte Eenheden) en moet daadwerkelijk de mogelijkheid bestaan om een levensvatbaar bedrijf te starten op een andere locatie.

Voor het VIV-project moet wel nog Europese goedkeuring komen. Desondanks begint de provincie al met werven, selecteren en taxeren van bedrijven. Naar verwachting geeft Brussel in de zomer groen licht.

De Provincie organiseert over de aanmeldingsprocedure drie informatiebijeenkomsten. Alle avonden starten om 20.00 uur en vinden plaats op 18 januari 2005 in De Druiventros te Berkel-Enschot, 20 januari 2005 in Het Parochiehuis te Bakel en 27 januari 2005 in De Nobelaer te Etten-Leur. Tijdens de bijeenkomsten zal het project en de aanmeldingsprocedure worden toegelicht.

Meer informatie Aanmeldingsformulier VIV

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.