Home

Achtergrond 219 x bekeken

Provincie Utrecht stimuleert agrarisch natuurbeheer

Agrariërs in de provincie Utrecht worden meer betrokken bij natuurbeheer. In overleg met het ministerie van LNV wil de provincie SAN-contracten afsluiten met een looptijd van tien jaar.

Dat staat in de notitie Stimuleren particulier en agrarisch natuurbeheer die de provincie onlangs heeft opgesteld. Onder de huidige regelgeving zijn contracten met een langere looptijd dan zes jaar niet mogelijk. Als daar geen verandering in gebracht kan worden, wil de provincie gaan werken met intentieverklaringen dat de contracttermijn na zes jaar wordt verlengd.

Verder gaat de provincie samen met agrariërs en natuurverenigingen kijken waar nieuwe natuur door middel van agrarisch natuurbeheer kan worden gerealiseerd. Dit zal voornamelijk in droge gebieden zijn, zoals de Utrechtse Heuvelrug, Gelderse Vallei en het hoge gedeelte van het Langbroekerweteringgebied. Ook wil de provincie kleine elementen van ecologische verbindingszones die buiten de rijkssubsidie vallen, vergoeden.

Voor de stimulering van particulier en agrarisch natuurbeheer is tot 2007 € 500.000 per jaar beschikbaar. Agrariërs en agrarische natuurverenigingen die belangstelling hebben, kunnen de folder Van landbouw naar natuur opvragen. Dat kan via telefoonnummer 030-2582228 of e-mailadres verkoop@provincie-utrecht.nl).

Meer informatie Notitie Stimuleren particulier en agrarisch natuurbeheer

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.