Home

Achtergrond

Laag BTW-tarief voor opfokken en contractteelt

Het (op)fokken van dieren blijft belast tegen het lage BTW-tarief van 6 %. Dit geldt ook voor contractteelt. Staatssecretaris Wijn (Financiën) heeft dat deze week besloten.

Uit een arrest van het Europese Hof blijkt dat (op)fokken en contractteelt moeten worden aangemerkt als diensten. En die vallen in Nederland onder het BTW-tarief van 19 %. Volgens de staatssecretaris zou de landbouw echter in grote problemen komen als deze maatregel hier wordt toegepast.

Het ministerie van Financiën zegt inmiddels stappen te hebben ondernomen om goedkeuring te krijgen voor het belasten van deze diensten met het lage tarief. Tot die tijd blijft de lage belasting wel toegestaan.

Meer informatie Besluit van de staatssecretaris

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.