Home

Achtergrond 190 x bekeken

Duidelijkheid over tijdstip keuzevermogen

Een ondernemer kan uiterlijk tot het moment van aangifte over het tijdvak waarin aan hem de BTW in rekening is gebracht, kiezen of hij een investeringsgoed geheel of gedeeltelijk tot het bedrijfs- of privé-vermogen wil rekenen. Dat heeft de staatssecretaris Wijn (Financiën) besloten.

Begin vorig jaar was vastgesteld dat in het geval van een investering een keuze gemaakt kan worden voor de heffing van de omzetbelasting. Over het precieze moment bestond nog onduidelijkheid. Welke keuze de ondernemer heeft gemaakt, moet uiterlijk op het nu vastgestelde tijdstip expliciet blijken uit zijn administratie.

Als het gaat om een investeringsgoed waarvan de vergoeding in termijnen voorafgaand aan de levering wordt voldaan, geldt het volgende. De ondernemer moet zijn keuze uiterlijk maken op het moment waarop de hij aangifte doet over het tijdvak waarin hem omzetbelasting met betrekking tot de eerste termijn in rekening is gebracht.

Meer informatie Besluit van de staatssecretaris

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.