Home

Achtergrond 188 x bekeken

Deel van opbrengsten bij sloop in Overijssel naar veehouders

Deelnemers aan de Overijsselse Rood voor Rood-regeling mogen dertig procent van de restwaarde van gesloopte bedrijfsgebouwen zelf behouden. Met deze wijziging van het plan willen de Gedeputeerde Staten (GS) de regeling aantrekkelijker maken voor agrariërs.

Volgens het oorspronkelijke ontwerp van de Rood voor Rood-regeling moeten deelnemers de opbrengsten volledig investeren in nieuw groen of andere voorzieningen die de ruimtelijke kwaliteit ten goede komen. Tegen deze bepaling is veel verzet gekomen. Het zou voor veehouders nauwelijks interessant zijn deel te nemen aan de regeling als zij de opbrengsten niet zelf mogen houden.

GS hebben het plan daarom aangepast. Op 16 maart wordt de gewijzigde regeling voorgelegd aan Provinciale Staten.

Lees ook Geen voordelen aan Overijsselse Rood voor Rood-regeling
Meer informatie De Rood voor Rood-regeling

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.