Home

Achtergrond

Aangifte grondwaterheffing in Noord-Brabant via internet

Brabantse boeren kunnen binnenkort via internet aangifte doen van de hoeveelheid onttrokken grondwater. Alle vergunninghouders ontvangen daarvoor begin februari een brief met een toegangscode.

Bij het invullen van het aangifteformulier worden de bij de provincie bekende gegevens aan de invuller getoond. Eventueel kan hierop een wijziging worden doorgegeven. De vergunninghouder heeft onmiddellijk inzicht in de kosten en ontvangt een bevestiging per e-mail als hij iets heeft aangepast.

Houders van een beregeningsvergunning moeten opgave doen van de hoeveelheid onttrokken grondwater om aan de registratieplicht te voldoen. De provincie berekent vervolgens over de opgegeven hoeveel het te betalen bedrag van de grondwaterheffing. De opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek naar grondwaterbeheer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.