Home

Achtergrond

Veerman: verlenging uitrijden mest is eenmalig

De vrijstellingsregeling ‘gebruik dierlijke meststoffen 2004’ is en blijft een tijdelijke regeling. Dat schrijft minister Veerman in een brief aan de Tweede Kamer. Dat betekent dat het verbod op het uitrijden van mest op zand- en lossgronden volgend jaar gewoon weer ingaat op 1 september.

In verband met de overvloedige regenval in augustus van dit jaar besloot Veerman dat boeren de mogelijkheid kregen om, onder bepaalde voorwaarden, mest uit te rijden op zand- en lossgronden tot en met 15 september 2004. Dit kwam met name door vragen vanuit de landbouwsector, zoals Cumela Nederland, LTO en de vakbonden NVV en NMV. Volgens Veerman was deze vrijstellingsregeling ingegeven door zeer uitzonderlijke omstandigheden, en is het niet voorstelbaar dat een dergelijke vrijstelling volgend jaar opnieuw wordt verleend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.