Home

Achtergrond

Overijssel stelt reconstructieplan vast

Provinciale Staten van Overijssel hebben woensdag het reconstructieplan Salland-Twente aangenomen. De reconstructie van het Overijsselse platteland kost 1,2 miljard euro. Nu moet het plan nog door het Rijk worden goedgekeurd voordat met de uitvoering ervan kan worden begonnen.

Alle partijen reageren over het algemeen tevreden over het plan dat het buitengebied van Overijssel in extensiverings-, verwevings- en landbouwontwikkelingsgebieden verdeeld. In details hadden de fracties echter wel veel aanmerkingen. Via de goedkeuring van elf moties en vijf amendementen werd het plan iets aangescherpt.

De reconstructie van het Overijsselse platteland kost 1,2 miljard euro, dat door het Rijk, de provincie, de waterschappen, de EU en andere instellingen wordt betaald. Volgens planning moet het plan in twaalf jaar zijn afgerond. Zo’n 30 bedrijven zullen worden verplaatst.

Overijssel is hiermee na Limburg de tweede provincie die het reconstructieplan heeft aangenomen.

Lees ook Overzicht van de reconstructieplannen in verschillende provincies
Lees ook Van Geel: “Nieuwe stanknormen alleen geldig bij reconstructieplan”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.