Home

Achtergrond

Braakpercentage komend seizoen weer 10 procent

Komend seizoen ligt het percentage verplichte braak weer op 10 procent. Vorig jaar had de EU deze bij uitzondering verlaagd naar 5 procent in verband met de kleine graanvoorraden. Waarschijnlijk mogen dit jaar ook smallere braakstroken worden aangelegd, maar de voorwaarden hiervoor zijn nog niet bekend.

Voor komend seizoen bedraagt het braakpercentage weer 10 % van het oppervlak waarvoor premie wordt aangevraagd. De minimale oppervlakten en breedtes van de braakstroken gaat waarschijnlijk wel veranderden. Vorig jaar heeft voormalig EU-commissaris Fischler al aangegeven dit te willen wijzigen.

Tot nu toe was de minimale breedte 20 meter en het minimumoppervlak 0,3 hectare. Langs watervoerende sloten bedroeg het minimum 10 meter en 0,3 hectare. Voor komend seizoen zal 10 meter en 0,1 hectare waarschijnlijk de standaard worden. Stroken van 5 meter zouden eventueel langs watervoerende sloten worden toegestaan. Het minimumoppervlak zou dan 0,05 hectare worden.

Meer informatie Oude aanvraag oppervlakte 2004
Lees ook Let op met minimale breedte en oppervlakte braakstroken

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.