Home

Achtergrond

Bouwvergunning in Noord-Brabant aanvragen vóór 30 september 2004

In de provincie Noord-Brabant zullen alleen de bouwaanvragen die vóór 30 september 2004 zijn ingediend nog op basis van het vigerende bestemmingsplan worden verleent. Dit is na veelvuldig overleg tussen de brabantse gemeenten en de provincie overeengekomen. Dit geldt alleen voor gemeenten met verouderde bestemmingsplannen welke zijn gebaseerd op het streekplan van vóór 1992. Bouwaanvragen die ingediend worden na 30 september 2004 zullen worden beoordeeld op basis van het ontwerp-reconstructieplan.

Dit betekent dat bedrijven die zijn gelegen in een extensiverings- of verwevingsgebied met primaat natuur al vanaf deze datum beperkt zullen worden in hun ontwikkelingsmogelijkheden. Ongeveer 9 brabantse gemeenten beschikken nog over een verouderd bestemmingsplan dat niet gebaseerd is op het streekplan van 1992 of 2002, waaronder de gemeenten Uden, Heeze-Leende, Cranendonck, Deurne, Boekel, Eersel, Geldrop-Mierlo, Nuenen en Veldhoven.

Het advies aan bedrijven die gelegen zijn in een extensiverings- of verwevingsgebied met primaat natuur én die gelegen zijn in een gemeente met een bestemmingsplan dat dateert van voor 1992 is dan ook om de bestaande rechten veilig te stellen door voor 30 september 2004 een complete bouwaanvraag in te dienen. De gemeenten zullen wel streng gaan toezien op de zogenaamde 26-weken termijn. Indien binnen 26 weken na verlening van de bouwvergunning niet gestart is met de bouwactiviteiten zal de gemeente overgaan tot het intrekken van de bouwvergunning. (ing. E. Coopmann en ing. M. van Beers)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.