Home

Achtergrond

Aanvraag WKK-subsidie gaat minder tijd kosten

Minister Brinkhorst van economische zaken gaat de administratieve lasten van subsidieaanvragen voor warmtekrachtkoppeling (WKK) terugdringen. Het is een van de maatregelen om de MEP (milieukwaliteit elektriciteitsproductie) te verbeteren.

Brinkhorst schrijft dat in een brief bij de tussenevaluatie van de MEP. Deze wet, ter stimulering van duurzame energie, is op 1 juli 2003 van kracht geworden. Vooral een aanvraag voor de subsidie voor WKK vinden ondernemers de administratieve lasten als hoog. Nu moeten aanvragers nog elk jaar opnieuw een aanvraag indienen. Brinkhorst wil dit vóór 2005 veranderd hebben. Ook installaties waarbij sprake is van bijstook van duurzame bronnen, komen binnenkort in aanmerking voor subsidie.

Het beschikbare budget van € 47 miljoen is zo’n € 20 miljoen overschreden. Het verschil wordt bijgepast omdat bij andere categorieën geld overblijft. Brinkhorst verwacht dat voor WKK vanaf 2005 minder subsidiegeld nodig is, door hogere elektriciteitsprijzen en inkomsten uit de CO2-handel.

Meer informatie Tussenevaluatie MEP
Meer informatie Aanbiedingbrief tussenevaluatie MEP

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.