Home

Achtergrond

Project energievoorlichting glastuinbouw op herhaling

Vanwege het succes van de afgelopen twee jaar krijgt het project Energievoorlichting glastuinbouw 2004 een vervolg. In deze projecten wordt een groep gevormd om één tuinder die al nagenoeg voldoet aan de energiedoelstellingen van 2010, welke zijn opgenomen in het Convenant Glastuinbouw en milieu. Tuinbouwadviesbureaus kunnen zich tot 15 september inschrijven. Geïnteresseerde tuinders moeten zich bij hun adviseur melden.

Voor het project kunnen alleen tuinbouwadviesbureaus zich inschrijven. Rondom één tuinder die wel aan de energienormen van 2010 voldoet worden een groepje van negen tuinders gevormd. Deze groepjes worden wel gevormd in een bepaalde gewasgroep. De afgelopen jaren is gebleken dat er ook tussen de tuinders behoorlijke verschillen kunnen zijn. De doelstelling is om in 2010 65% minder energie te gebruiken dan in 1980.

In afwijking van eerdere inschrijvingen moeten de adviesbureaus nu direct de namen van de deelnemende tuinders op het aanvraagformulier invullen. Ook kunnen dit jaar minder energie-intensieve gewasgroepen meedoen aan het project.

Het ministerie van LNV en het Productschap Tuinbouw zijn elk voor de helft financierder van dit project. Voor het project is € 500.000 beschikbaar.

Meer informatie Voorwaarden en formulieren
Meer informatie Informatie over het Convenant Glastuinbouw en Milieu

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.