Home

Achtergrond 175 x bekeken

Meldingen MAO’s tot 1 oktober, minas-aangifte tot 1 september

Mestplaatsingsruimte voor 2004 kan nog tot 1 oktober worden geregeld. Aanvullingen om alsnog het jaarplafond te verhogen kunnen dus nog ingeleverd worden. De minas-aangifte over 2003 moet voor 1 september binnen zijn. Onder bepaalde voorwaarden kan een bedrijf vrijstelling verkrijgen.

Tot 1 oktober kan de mestplaatsingsruimte voor 2004 volledig worden geregeld. Vanaf 1 januari 2005 vervalt het stelsel van mestafzetovereenkomsten (mao’s). Bureau Heffingen zal daardoor alleen correctie mao’s en nieuwe mao’s in behandeling nemen die uiterlijk 1 oktober 2004 zijn ontvangen. Ook eventuele wijziging van de afnemer betreffende de grondregistratie dienen voor deze datum binnen te zijn.

Bij foutief ingevulde mao’s ontvangt de aanvrager het originele formulier retour en dient deze binnen twee weken opnieuw in te sturen. Niet tijdig geretourneerde overeenkomsten tellen niet mee.

De minas-aangifte over 2003 kan nog tot 1 september worden ingestuurd. De aangifte kan ook via internet worden gedaan. Alleen extensieve bedrijven hoeven geen aangifte te doen.

Meer informatie Minas-aangfte via internet
Lees ook Onder voorwaarden geen verplichte aangifte voor Minas

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.