Home

Achtergrond

Kleinverbruikers gas kunnen tot 31 augustus geld terugvragen

Tuinders die in 2003 tussen de 12.000 en 30.000 kubieke meter gas verbruikt hebben, kunnen tot 31 augustus nog een aanvraag indien voor teruggave. Deze tuinders betalen namelijk het speciale glastuinbouwtarief maar het hogere kleinverbruikerstarief. Het verschil in deze prijs, inclusief vastrecht, wordt uitgekeerd. De regeling is met ingang van dit jaar geschrapt.

Om voor de teruggave in aanmerking te komen gelden wel enkele voorwaarden. Uiteraard moet een opgaaf gedaan worden van het gasverbruik en moeten de tuinders voor eigen rekening een land- of tuinbouwbedrijf uitoefenen. Een andere voorwaarde is dat de tuinder aangesloten moet zijn bij het Productschap Tuinbouw en de verplichte Landbouwtelling hebben ingevuld. Ook moeten de tuinders aannemelijk maken dat het gas is gebruikt voor het groeiproces van de tuinbouwgewassen.

De definitieve bijdrage zal dor het Productschap Tuinbouw na 31 augustus worden vastgesteld. De teruggave lag de afgelopen jaren tussen de € 170 en € 670. Maar de regeling is geschrapt vanwege de administratieve rompslomp.

Om voor de regeling in aanmerking te komen moet een formulier worden ingestuurd. Dit formulier kan worden aangevraagd bij het Productschap Tuinbouw

Lees ook Financiële bijdrage klein gasverbruik vervalt

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.