Home

Achtergrond

Provincies hebben geen bezwaar tegen één stankwet

De provincies hebben geen principieel bezwaar tegen één landelijke stankwet. De wet moet in plaats komen van de huidige twee wettelijke regeling. Voorwaarde is wel dat er ruimte blijft binnen die wet om reeds gemaakte afspraken, in bijvoorbeeld reconstructieprovincies, te kunnen handhaven.

Dit laat het Interprovinciaal Overleg (IPO) weten in een reactie op de plannen van staatssecretaris Van Geel van VROM. Van Geel hield lang vast aan twee regelingen: een voor de reconstructiegebieden en één voor de overige gebieden. De Tweede Kamer heeft echter lange tijd aangedrongen op één landelijke regeling. Van Geel wil hier wel in meegaan, maar alleen als het IPO het plan zou steunen. Nu lijkt dus niets een landelijke stankwet meer in de weg te staan. Eerder gaf de staatssecretaris al aan dat een nieuwe stankregeling is op een zijn vroegst in juli 2005 gereed.

Lees ook Mogelijk toch één stankwet, mits geen bezwaar IPO

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.