Home

Achtergrond

Noord-Holland verlengt subsidieregeling landschapselementen

De Noord-Hollandse subsidieregeling voor landschapselementen is voor de periode van 2005 tot en met 2008 verlengd. Dat gebeurt dankzij een positieve evaluatie van de regeling in 2003. De provincie stelt jaarlijks een bedrag van € 427.000 beschikbaar.

De subsidieregeling is in het leven geroepen om bijzondere elementen in het landschap goed te beheren en te herstellen. Bijvoorbeeld knotbomen, hoogstamfruitbomen, rietland, tuinwallen of duinrellen. Zowel burgers als natuurbeschermingsorganisaties en belangengroepen kunnen initiatieven indienen voor subsidie.

In 2003 zijn 154 aanvragen gehonoreerd. Voorbeelden van projecten zijn het project Oussoren in Midden-Beemster voor knotbomen, project Van der Berg in Obdam voor het realiseren van rietland en project Duinrellen St. Maartensdijk om schoon water te verkrijgen in het moerasgebied van de duinen

De provincie bekijkt of de subsidieregeling verbreed moet worden naar cultuurhistorie. Mogelijk wordt de regeling gekoppeld aan een – in ontwikkeling zijnde – landschapsmonitor.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.