Home

Achtergrond

Kleinschalige kampeerterrein krijgt vijf extra plaatsen

De ministerraad heeft vorige week ingestemd met een wetsvoorstel van minister Veerman dat de intrekking van de Wet op de Openluchtrecreatie (WOR) regelt. Hierdoor mogen gemeenten toestaan dat kleinschalige kampeerterreinen van 15 maart tot en met 31 oktober 15 kampeerplaatsen hebben in plaats van 10.

De intrekking van de wet gebeurt in fasen. Met name de bepalingen over het stelsel van vergunningen, vrijstellingen en ontheffingen voor kampeerterreinen zullen niet meteen vervallen. Gemeenten hebben de tijd om na te gaan of ze door het vervallen van de WOR hun bestemmingsplan of gemeentelijke verordeningen moeten aanpassen. Na intrekking van de WOR moeten gemeenten hun beleid inzake het kampeeraanbod, waaronder ook het kamperen op de boerderij, namelijk via het bestemmingsplan en de daarbij behorende gebruiksvoorschriften vormgeven.

Mogelijkheden voor kleinschalig kamperen worden in het wetsvoorstel vergroot. Naast vijf extra kampeerplaatsen heeft de ministerraad ingestemd met een gedoogbesluit waardoor gemeentes per direct de extra uitbreiding kunnen gedogen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.