Home

Achtergrond

Kaderregeling kennis en advies open voor biologische landbouw

Sinds gisteren is de Kaderregeling kennis en advies voor de biologische landbouw geopend. In totaal is een budget van € 350.000 beschikbaar. Het subsidiebedrag bedraagt 75 procent, met een minimum van € 250 en een maximum van € 8.000. In tegenstelling tot vorige openstellingen kunnen nu ook ondernemers een aanvraag indienen die al zijn omgeschakeld. De regeling sluit op 28 juli 2004.

De regeling is bedoeld voor (toekomstige) biologische ondernemers die advies willen inwinnen over het omschakelen naar de biologische productie. Boeren die overwegen om over te schakelen komen in aanmerking, maar ook ondernemers die al biologisch werken. Bijvoorbeeld als ze het bedrijf willen uitbreiden met een andere biologische tak of de mogelijkheden van alternatieve inkomsten willen onderzoeken.

Onder de gesubsidieerde activiteiten vallen: raadplegen van deskundigen in verband met bedrijfsontwikkeling, doorlichten van het bedrijf, laten verrichten van onderzoek voor landbouwproducten met een hoge kwaliteit, consulteren van deskundigen voor bedrijfsontwikkelingsplannen en opleidingen/trainingen die gericht zijn op bedrijfsontwikkeling.

In aanmerking voor subsidie komen alleen activiteiten waarvoor een aanvrager geen andere bijdragen van de overheid ontvangt. Verder moeten activiteiten door deskundigen worden uitgevoerd, mogen nog geen verplichtingen zijn aangegaan en mag een opleiding geen deel uitmaken van een regulier programma voor landbouwonderwijs.

Meer informatie Regeling en aanvraagformulieren

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.