Home

Achtergrond

GS Limburg kiezen voor legalisatie burgerwoning in buitengebied

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben een principiële keuze gemaakt door de bewoning van een agrarische bedrijfswoning door een burger goed te keuren. Veel gemeenten staan voor de keuze: of het gebruik als burgerwoning legaliseren of hiertegen handhavend optreden.

Dit geval deed zich voor in de gemeente Nederweert. De gemeente stond voor een dilemma. Tussen de agrarische ondernemers en de bewoner van de voormalige bedrijfswoning was een conflict ontstaan. Als de gemeente niet zou overgaan tot legalisering van het gebruik van het pand als burgerwoning, zou de gemeente handhavend moeten optreden tegen de huidige bewoner. Bij de splitsing van de woning en het bedrijf in 1995 was deze problematiek al te voorzien en daarom kiest de gemeente voor legalisatie. De gemeente wordt hierin gesteund door Gedeputeerde Staten.

Door de legalisatie wil gedeputeerde Ger Driessen de problematiek in het buitengebied nog eens onderstrepen. In de huidige stankregelgeving worden bedrijfswoningen minder streng behandeld dan burgerwoningen. Minister Dekker van VROM heeft in haar antwoord op een brief van de gemeente Nederweert laten weten voor eind van dit jaar met voorstellen te komen voor verbeteringen van de regelgeving.

Meer informatie Geen burger in een agrarische bedrijfswoning

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.