Home

Achtergrond

Fouten van Laser hebben geen gevolgen voor toekomstige premies

De fouten die LASER heeft gemaakt bij de toekenning van de zoogkoeienpremie in 2002 zullen geen gevolgen hebben voor de referentie van de toekomstige premies. Dit heeft landbouwminister Veerman, op aandringen van de Tweede Kamer, beloofd.

Door fouten in de programmatuur en de gebruikte gegevens bestanden zijn zo’n 1.650 veehouders benadeeld. Bij hen wordt een deel van de uitbetaalde premie teruggevorderd. De referentiehoeveelheid voor het jaar 2002 valt daarmee lager uit. Dit heeft ook gevolgen voor de toekomstige premie. De EU-premies zijn van 2007 gebaseerd op de premies die de veehouders van 2000 tot 2002 hebben ontvangen.

De gemaakte fouten hebben daardoor een lange doorwerking. Er lopen nu nog steeds bezwaarschriften tegen LASER. Maar veel boeren zijn onvoldoende in staat geweest om bezwaar te maken tegen de herroeping van de premies. Eerder gaf Veerman nog aan dat door de herziening juist een correcte vaststelling van de premierechten leidt. Maar nu is hij op aandringen van de Kamer toch overstag gegaan en heeft hij beloofd dat de veehouders geen nadeel ondervinden als gevolg van gemaakte fouten bij LASER.

Lees ook Akkerbouwers en veehouders moeten deel subsidie terug betalen
Meer informatie Brief aan de Tweede Kamer

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.