Home

Achtergrond 344 x bekeken

Cultuurgrondvrijstelling terecht geweigerd voor glastuinbouw

De gemeente Pijnacker had terecht onroerende zaakbelasting geheven over een perceel glastuinbouw. Naar aanleiding van een uitspraak van de Hoge Raad besluit de gemeente Pijnacker vanaf 1998 toch OZB te innen van glastuinders. De tuinder kan er geen rechten aan ontlenen dat hij eerder vrijgesteld was van de OZB. Sinds 1 januari 2000 geldt er echter wel een algehele vrijstelling voor substraatteelt.

Aanvankelijk verleende de gemeente Pijnacker ook glastuinders de cultuurgrondvrijstelling. In een arrest van 24 september 1997 besliste de Hoge Raad echter dat dit onjuist was. Pijnacker heeft dan ook met ingang van 1998 de wet correct toegepast. Hiervoor was volgens de Hoge Raad geen officiële aankondiging nodig.

De tuinder kan er dan ook niet op vertrouwen dat ook in 1998 de OZB-vrijstelling nog zou worden verleend. Sinds 1 januari 2000 geldt er echter een algehele vrijstelling van de OZB voor substraatteelt. Dus is dit niet meer aan de orde.

Meer informatie Uitspraak van de Hoge Raad
Lees ook Perceel in 1999 in gebruik voor substraatteelt, valt niet onder vrijstelling OZB

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.