Home

Achtergrond

Wintersaldo Agrifirm-veehouder blijft stabiel

Melkveehouders die meedoen aan het bedrijfsvergelijkingssysteem van voeronderneming Agrifirm hebben hun resultaat het afgelopen winter stabiel weten te houden. Ten opzichte van de vorige winterperiode kwam het saldo minus voerkosten uit op 24,8 cent per kilo meetmelk. Dat is vrijwel gelijk aan de winter uit het seizoen 2002/2003.

Dit blijkt uit cijfers van Kassa Melkvee Advies van Agrifirm. Volgens Agrifirm is het stabiele saldo te danken aan de omstandigheden in het eerste deel van de afgelopen winter. Van 1 oktober tot en met 31 december 2003 werd er veel gemolken. Dank zij hogere gehalten in de melk en de wintertoeslag die de zuivelondernemingen uitkeerden, kwam de opbrengstprijs uit op 32,9 cent per kilo meetmelk. Dat was vijf cent meer dan het tweede gedeelte van de winter. Want in januari, februari en maart van dit jaar viel de wintertoeslag weg en dreigde bovendien een overschrijding van het melkquotum. Om dat te voorkomen werd er minder gemolken.

Ten opzichte van de winter van 2002/2003 slaagden de Agrifirm-melkveehouders er wel in het saldo minus voerkosten per koe per dag te verbeteren. Dat steeg met vier cent tot 6,99. Dat was vooral te danken aan de stijgende productie per koe. Het aantal melkgevende koeien nam het afgelopen winterseizoen iets af, terwijl de totale dagproductie op de bedrijven toenam.

Lees ook Verschil tussen resultaten melkveehouders groeit

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.