Home

Achtergrond

Subsidieregeling landschapselementen in Noord-Holland

Landschap Noord-Holland heeft een subsidieregeling voor herstel en aanleg van landschapelementen opengesteld. De regeling is open tot 1 september 2004. Van de regeling kunnen zowel agrarische natuurverenigingen als individuele agrarische ondernemers en belangenverenigingen gebruik maken. De kans op subsidie is echter groter bij een gezamenlijk project. Natuurbeschermingsorganisaties en overheden kunnen geen subsidie aanvragen.

De nadruk bij de subsidieregeling ligt op achterstallig onderhoud van hakhoutbosjes, realisatie van fijnmazige ecologische verbindingszones en herstellen van de beplanting na het verwijderen van zieke iepen. Andere elementen die voor subsidie in aanmerking komen zijn knotbomen, windsingels, fruitbomen, leibomen, poelen, duinrellen, tuinwallen en bomenrijen.

Het minimumbedrag waarvoor subsidie kan worden aangevraagd is 100 euro. De kosten voor arbeid en materiaal bij aanleg, herstel en achterstallig onderhoud en beheer zijn voor maximaal 50 procent subsidiabel. Kosten voor scholing, advisering, organisatie en communicatie zijn voor maximaal 100 procent subsidiabel. De maximaal te ontvangen subsidie is 20.000 euro.

Het is de derde keer dat de provincie Noord-Holland, via Landschap Noord-Holland, de subsidieregeling opent. Deze is bedoeld om het karakteristieke landschap van de provincie te versterken en te behouden

Meer informatie Site Landschap Noord-Holland

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.