Home

Achtergrond

Positie lössgronden in nieuw mestbeleid waarschijnlijk beter

In het nieuwe mestbeleid lijkt de positie van de lössgronden te verbeteren. Veerman wil de lössgronden namelijk niet langer onder de droge zandgronden scharen. Dit zal betekenen dat er meer mest op deze gronden mag worden uitgereden. De nadere invulling van het nieuwe beleid zal eind deze maand bekend worden gemaakt.

Eerder had Veerman al aangegeven dat wanneer uit onderzoek zou blijken dat de lössgronden niet uitspoelingsgevoelig zijn, hij deze niet meer onder de droge zandgronden wil scharen. Volgens Wijnand Vogels van de LLTB is het voornemen van Veerman terecht. Volgens Vogels blijkt uit onderzoek dat er nauwelijks uitspoeling van nitraat plaatsvindt. De positie van de lössgronden heef al vaker te discussie gestaan.

Wat de exacte gevolgen zijn van het nieuwe beleid zal blijken als voorstellen hiervoor eind van deze maand zullen worden gepresenteerd door minister Veerman van Landbouw en staatssecretaris Van Geel van VROM.

Lees ook Nieuwe mestbeleid leidt tot hogere kosten van per bedrijf

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.