Home

Achtergrond

Geen vergoeding voor toepassen oude en strengere stanknormen

Staatssecretaris van milieu Van Geel ziet vooralsnog geen aanleiding om schadevergoeding te betalen aan veehouders die zijn benadeeld door de wijziging van de stanknormen. Dit is het geval omdat nu toch de oude stanknormen moet worden toegepast buiten de reconstructiegebieden.

In een handreiking aan de gemeenten had Van Geel geadviseerd om de nieuwe, in sommige gevallen soepelere stanknormen, toe te passen. Later is dit door de Raad van State van tafel geveegd en bepaald dat de oude strengere stanknormen moeten worden toegepast.

Als gevolg hiervan waren er in de Tweede Kamer vragen gesteld over het betalen van eventuele schadevergoedingen. Meldingen door gedupeerde veehouderijen zullen per geval worden beoordeeld. Volgens Van Geel zijn de gemeenten het bevoegd gezag voor vergunningverlening; een medeverantwoordelijkheid van de rijksoverheid zou zich dan vertalen in een financiële bijdrage. Op dit moment ziet Van Geel geen aanleiding hiervoor.

Meer informatie Brief aan de Tweede Kamer
Lees ook Omrekeningsfactoren niet meest recente milieutechnische inzichten

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.