Home

Achtergrond

EU staat teelt van voedergewassen op braakgrond toe

De Europese Commissie staat het toe om op braakgronden gedeeltelijk voedergewassen te verbouwen. Dit moet elk land wel eerst in de nationale wetgeving opnemen. Voor Nederland is nog niet bekend of, hoe en wanneer dit zal gebeuren.

Met name Oostenrijk en Duitsland hadden bij de Europese Commissie sterk aangedrongen op deze aanpassing. Door de droogte van afgelopen jaar dreigt in sommige gebieden een tekort aan voer. Zoals gezegd moet elke lidstaat deze aanpassing wel opnemen in de nationale wetgeving. Op dit moment is nog niet bekend of dit in Nederland zal gebeuren en hoe dit eventueel zal gebeuren.

Eerder dit jaar besloot de Europese Commissie al om het verplichte braakpercentage te verlagen van 10 naar 5 procent. Dit in verband met de flink gekrompen graanvoorraden. Ook als gevolg van de droogte van afgelopen zomer.

Lees ook Verplichte braak definitief naar 5% voor 2004/2005

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.