Home

Achtergrond

Bestaand glastuinbouwbedrijf mag perceel volledig bebouwen

Een glastuinder had een vergunning gekregen voor de vervanging van de bestaande kas. Hierbij kwam de nieuwe kas op minder dan 50 meter van een naastgelegen woning. Volgens het bestemmingsplan is die 50 een minimumeis, behalve bij reeds gevestigde tuinbouwbedrijven. Na verschillende procedures besliste uiteindelijk de Raad van State dat de vergunning terecht was verleend.

Een tuinder had een vergunning gekregen voor de bouw van nieuwe kassen ter vervanging van de oude kassen. Bij deze nieuwbouw kwam die nieuwe kas op slechts 10 meter afstand van de naastgelegen woning. Volgens het bestemmingsplan moet dit 50 meter zijn. Maar in de bestemmingsplanvoorschriften is ook opgenomen dat deze maatvoering niet geld voor reeds bestaande tuinbouwbedrijven.

De gemeente wees het bezwaar van de woningbezitter af. De rechtbank vernietigde de vergunning echter. Maar in het beroep bij de Raad van State werd de vergunning alsnog definitief verleend. De rechtbank had volgens de afdeling niet voorbij mogen gaan aan feit dat de afstandseisen niet gelden voor reeds gevestigde bedrijven.

Meer informatie Uitspraak van de Raad van State

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.