Home

Achtergrond

Verrijkte kooi ook na 2012 toegestaan

De Tweede Kamer heeft het Legkippenbesluit 2003 goedgekeurd. Dit houdt in dan vanaf 2012 legbatterijkooien verboden zijn. Maar de verrijkte kooi blijft ook na 2012 toegestaan. Het PVE is tevreden met dit besluit, waardoor de concurrentiepositie van de Nederlandse pluimveehouderij gewaarborgd is.

Met het Legkippenbesluit wordt invulling gegeven aan de EU-richtlijn uit 1999. Hierin zijn minimumnormen opgenomen voor het houden van legkippen. De eisen in het Legkippenbesluit 2003 zijn niet strenger dan de Europese normen. Dit is dan in ieder geval geen reden voor eventuele kostprijsverschillen. Met dit besluit is er duidelijkheid voor pluimveehouders die willen investeren in een nieuwe huisvesting.

Meer informatie Legkippenbesluit 2003
Lees ook Verrijkte kooi maakt weinig kans bij pluimveehouders

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.